FairSpeak-gruppen under MSC, Copenhagen Business School, er et tværinstitutligt og tværinstitutionelt forum af forskere med interesse i menneskers afkodning af komplekse budskaber formidlet via kombinationer af ord, tekst, billeder, symboler, sanseindtryk mv. Der lægges vægt på (også) at se disse processer i realtid, dvs. mens de sker. Et gennemgående tema er, hvordan fair kommunikation bedst understøttes og vildledning forebygges og mulige kriterier til vurdering af dette.
Tilgangen er tværfaglig i krydsfeltet mellem multimodal og tværmedial kommunikation, perception, sprog og kognition, identitetsdannelse og anvendelsesområder som fødevarekommunikation, marketing, markedsret, bæredygtig turismeudvikling og senest understøttelse af grønnere spisevaner.
Læs mere om resultaterne af netop gennemførte pilottests med navngivning og visuel framing af anderledes plantebaserede fødevarer skabt af Det Grønne Laboratorium på Hotel- og Restaurantskolen i denne rapport.
Vi ved alle, at vi skal spise grønnere, men hvad skal fremtidens mad hedde? Det fik vi en god diskussion ud af i samarbejde med Salling Group, Everland, NATURLI' Foods, Perfect Season, Dansk Sprognævn, Forbrugerrådet Tænk ogTænketanken Frej.
Klik her for mere info og for fulde præsentationsslides.
Med stenalderhjernen på indkøb - Peter Lund Madsen fortæller om hjernen, hvordan vi (mis)forstår emballage og de mekanismer der er i spil når, man går rundt og køber ind i supermarkedet.
100 CBS HA (MAK) students name and frame “really new” plant-based food products in a Live Case with The Plant Butchers (Planteslagterne). Clkick here for mere info.
FairSpeak og Tænk har udarbejdet 11 dogmer for fair forbrugerkommunikation gennem emballager.
Læs uddybelsen af de 11 dogmer her.
1. Lovlig betyder ikke nødvendigvis fair
2. Prioriter varebetegnelsen i det samlede emballagedesign
3. Pas på med sammenligninger
4. Husk mellemregningen
5. Fremhævet information skal være relevant
6. Facts og salgssnak skal være i tråd
7. Mening bag mærket
8. Bagsiden bør ikke bare være pligtstof
9. Præsenter efterligninger som netop efterligninger
10. Ingen lånte fjer
11. Test forbrugerforventninger – ikke kun købelyst