Aktiviteter & Projekter

Aktuelle Aktiviteter & Projekter  • Ærlig plantemad. Nyt forsknings- og udviklingsinitiativ til understøttelse af ”virkelig nye” plantebaserede produkter frem for kødefterligninger gennem innovativ brugerdrevet navngivning. Deltagere: FairSpeak-gruppen, Sensorikgruppen på DTU, Dansk Sprognævn, NATURLI’ Foods, Perfect Season (Planteslagterne) og Salling Group. Læs mere om de første tiltag her.

 

  • Innovativ turismeudvikling. Forskere fra FairSpeak-gruppen står for den tværgående monitorering og erfaringsopbygning i Horizon2020-projektet INCULTUM, som skal udvikle bæredygtig turisme i 10 udkantsområder i Europa. Læs mere her. Fra April 2024 fortsættes og udvides arbejdet i opfølgningsprojektet SECreTour under Horizon Europe.

 

  • Fair snak på fødevareemballager. FairSpeak-gruppen har i en årrække arbejdet med udvikling af nye empiriske metoder til at vurdere vej- og vildledningspotentialet i fødevareemballager og e-butikker. i løbende dialog med virksomheder, myndigheder og NGOer. Læs mere om de seneste resultater her. Læs mere om de tidligere projekter her.

 

  • Mærkning af fair mærkning. FairSpeak-gruppen har i flere år koordineret et et win-win-baseret samarbejde med Varefakta, der bl.a. har resulteret i et antal specialeafhandlinger og bacheloropgaver på CBS (se her). Fokus er på Varefakta-mærkets ret enestående status som garant for dokumenteret og gennemskueligt formuleret forbrugerinformation på tværs af dagsordener som sundhed, miljø osv. – og hvordan denne kan videreudvikles i en tid, hvor mærkejunglen bliver stadig tættere. Læs mere her.